مسجد جمعه تفلیس
- ویر استار تریپ پلاس
- 1401/9/9
مسجد جمعه تفلیس
کشور زیبا و چهار فصل گرجستان یکی از مراکز جذب توریست به ویژه توریستهای ایرانی است که پس از آذرباییجان و ارمنستان از سمت شمال غربی با کشور ما راه ارتباطی دارد. تفلیس پایتخت این کشور همه ساله پذیرای توریستهایی از کشورهای مختلف میباشد.
یکی از آثار جالب توجه در تفلیس مسجد جمعه این شهر است. قدمت این مسجد به قرن 18 میلادی، همزمان با حمله اعراب و درنتیجه سکنی گزیدن مسلمانان در این منطقه از گرجستان فعلی برمیگردد.
جهت رزرو تور تفلیس با کارشناسان ما در سامانه رزرواسیون تریپ پلاس در ارتباط باشید.
02141365
با استقرار مسلمانان در این منطقه مسجدی در محل یک کلیسای مخروبه ساخته شد که چندین بار تخریب و نوسازی شد اما در نهایت در سالهای 1723-1735 به دستور عثمانیها در انتهای باغ گیاهشناسی تفلیس مسجدی دیگر برای اهل سنت بنا شد. این مسجد در قرن 17به دستور نادرشاه تخریب شد. در سالهای 1846-1851 یک معمار ایتالیایی به نام، جیووانی اسکودیری مسجد تخریب شده را بازسازی نمود اما آن مسجد نیز در قرن 19 تخریب و در نهایت مسجد فعلی به نام مسجد جمعه تفلیس در میان حمامهای گوگرد منطقه باستانی آبانوتوبانی شهر تفلیس بنا نهاده شد.
معماری مسجد جمعه تفلیس
مسجد جمعه تفلیس با وجود کوچک بودن دارای هشت مناره است که از فاصله دور قابل تشخیص میباشد. آجرهای قرمز رنگ منارههای این مسجد معماری کلیساها را در ذهن فرد متبادر میکند. در عین حال نمای بیرونی مسجد با آجرهای آبی و طرح و نقش های منظم و یکسان آن طرح و معماری اسلامی و ایرانی را به نمایش گذاشته است. فضای داخل مسجد خود را با سقفهای طراحی شده به سبک مساجد ترکیه و وجود دو محراب مجزا به رخ میکشد. این ویژگی برای مسجدی به کوچکی مسجد جمعه تفلیس جالب توجه و منحصر به فرد است.
روایات مختلفی درباره وجود دو محراب این مسجد که یکی مربوط به اهل سنت و دیگری مربوط به اهل تشیع است نقل شده که یکی از زیباترین آنها وجود اتحاد میان دو مذهب دین اسلام یعنی تسنن و تشیع را نقل میکند. در یکی از محرابها که مربوط به اهل تشیع بوده دعای امام زمان آویخته شده اما در عین حال افراد هر دو مذهب در کنار هم و دوش به دوش هم به عبادت پروردگار می پردازند. این مسجد در کنار حمامی موصوف به حمام اوربلیانی واقع شده که با نمای معرق کاری و هنرمندانه خود توجهها را جلب مینماید.
جاذبه گردشگری مسجد جمعه تفلیس
این مسجد بر روی تپه های بلند از شهر قرار دارد و اطراف آن را کلیسا، کنیسه، بازارچه و به خصوص حمام گوگرد در برگرفته که در عین دیدن از آن میتوان از این مراکز توریستی نیز بهره برد. یکی دیگر از ویژگی های خاص این مسجد پخش صدای اذان در طول شبانه روز بود؛ چراکه بسیاری از مسلمانان شهر تفلیس به این محل آمده و به عبادت مشغول میشوند و این خود موجبات توجه توریستها را فراهم میکند.
مسلمانانی که در کنار هم به عبادت میپردازند و سیمایی دوستانه و پر از آرامش را به مسجد و شهر تفلیس میدهند و به نقل از ساندرو آساتیانی یکی از شهروندان مسلمان تفلیس که اغلب وظیفه گفتن اذان را به عهده می گرفته، گرجستان وطن مردمی با مذاهب مختلف است که دین برای همه آنها آزاد است و دولت نیز از این شرایط حمایت میکند. اما در چند سال اخیر به دلیل ایجاد مزاحمت برای خانههای اطراف مسجد که اغلب بسیار نزدیک هستند پخش اذان را متوقف نموند. ولی این عامل تاثیری در گردشگر پذیر بودن این مسجد کوچک و زیبا با معماری اسلامی_ایرانی و گوتیک خود نداشته و همه ساله گردشگران زیادی برای دیدن آن به این گوشه از تفلیس سر میزنند.
آنها همزمان با بهره بردن از آب و هوای چهار فصل و زیبای این شهر از فضا و معماری مسجد جمعه تفلیس و با طی مسافتی کوتاه از کنیسه و کلیسای نزدیک آن و یا کوچههای تو در تو و خانههای قدیمی اطراف مسجد نیز میتوانند دیدن کنند و در این شهر زیبا خاطرهای خوش برای خود رقم میزنند.
سامانه رزرواسیون تریپ پلاس 02141365
دیدگاه ها