دروازه براندنبورگ
- ویر استار تریپ پلاس
- 1401/9/9
دروازه براندنبورگ برلین
یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری آلمان، دروازه براندنبورگ است که در شهر برلین واقع شده است. هم اکنون این دروازه تاریخی به عنوان نماد اصلی اتحاد در این شهر شناخته می شود؛ اگر چه در دوران جنگ سرد، به عنوان سمبلی از جدایی و فاصله در آلمان شرقی و غربی شناخته می شد. دروازه براندنبورگدر اصل یک دروازه در دیوار شهر برلین و در انتهای کوچه اونتا دین لیدن (Unter den Linden) بود. از زمان سقوط دیوار، دروازه براندنبورگ تبدیل به نمادی از برلین متحد شده است.
دروازه براندنبورگ یکی از دیدنی های برلین آلمان، اکنون به نماد ملي و سمبلي براي وحدت دو آلمان شرقي و غربي سابق تبديل شده است. این دروازه در سال ۱۷۸۸ تا ۱۷۹۱ توسط پادشاه فریدریش ویلهلم دوم ساخته شد، و قریب به ۲۲۰ سال قدمت دارد. مجسمه گودريگا، ارابه چهار اسب که توسط الهه پيروزي رانده مي شود، بر بالاي دروازه قرار گرفته است. این دروازه به عنوان نمادی از آداب و سنن قدیمی ملت آلمان و بخشی از استحکامات قدیمی شهر بود.بنا در سال ۱۷۳۰ ساخته شد و یک مجموعه کاملا غنی از تمدن ملت آلمان را در خود داشت.دروازه توسط کارل گوتان لنخاس به دستور فردریک ویلیام دوم طراحی شد.دروازه دارای دوازده ستون سبک به سبک معماری قدیم یونان باستان و شش ستون روبروی هم در زیر بنا ساخته شد.
اين دروازه مانند نگهباني در کنار ميدان پاريزر قرار گرفته است. این دروازه بر خلاف سابق، اکنون ديگر براي هميشه بر روي گردشگران باز است و در حال حاضر يکي از شناخته شده ترين نشانه های آلمان است. دروازه براندنبورگ یکی از بهترین دیدنیهای آلمان و جاذبه های گردشگری برلین به شمار می رود. در بالای دروازه بنایی از ویکتوریا الهه پیروزی سوار بر ارابه ی که چهار اسب آنرا پیش می برد وجود داشت این طراحی بر طبق دروازه Propylaea که دروازه ورود آکروپولیس در آتن بود در برلین ساخته شد.
طراحی دروازه براندنبورگ اساس بدون تغییر از زمان تکمیل خودش باقی ماند و در دوره های متلف تاریخ آلمان نقش و نماد متفاوتی در سیاست این کشور ایفا کرد.پس از شکست پروس در برابر قوای فرانسه و ورود ناپلئون به برلین دستور داد تا این ارابه و الهه را به دروازه پاریس منتقل کنند ولی پس از اشغال پاریس این ارابه دوباره به جای اصلی خود برگشت و یک صیب آهنین هم به عنوان قدرت پروس در سال ۱۷۹۳ به آن افزوده شد.ولی در آن زمان فقط خانواده سلطنتی اجازه عبور از این دروازه را داشتند و همچنین گاهی اوقات هم سفیران کشورهای مختلف را از زیر این دروازه عبور می دادند.
مشخصات فیزیکی دروازه براندنبورگ
ارتفاع: ۲۶ متر
عرض: ۱۱ متر
سبک: اوائل نیو کلاسیک
مصالح: سنگ های طبیعی
این دروازه ۵ کنگره یا ورودی دارد که ارتفاع هریک از آنان ۱۵ متر است.
وقتی نازیها به قدرت رسیدند از این دروازه به عنوان یک نماد قدرت حزب نازی استفاده کردند.پس از جنگ جهانی دوم که دروازه آسیب هایی دید و در روی ستون هایش نشانه های از جای تیر و توپ وجود داشت و دو دولت برلین شرقی و غربی پس از یک تلاش مشترک دوباره آنرا بازسازی کردند تا دوباره به زیبایی گذشته خودش برگردد.همچنین در ۲۱ دسامبر سال۲۰۰۰ هزینه ای حدود شش میلیون یورو برای مرمت و زیبا سازی دوباره آن اختصاص داده شد.هم اکنون دروازه براندنبورگ فقط برای عبور عابران پیاده سنگفرش شده است و ماشینی نمی تواند از زیر آن عبور کند.
دروازه در دوران جنگ سرد
در زمان جنگ سرد یک آلمان به دو قسمت شرقی و غربی تبدیل شده بود این دیوار هم یک مرز میان آلمان غربی و شرقی بود.پس از به قدرت رسیدن ویلی برانت شهردار برلین غربی مردم در محل دروازه تجمع کردند و خواستار پیوند دوباره مردم آلمان با هم بودند.پس از این تجمع نیروهای شرقی از ترس برخواستن مردم راه های منتهی رسیدن به دروازه را بستند تا کسی نتواند به دروازه نزدیک شود.اما هنگامی که در سال ۱۹۸۹ انقلاب رخ داد و دوباره دو آلمان متحد شدند هزاران نفر زیر دروازه به شادی پرداختند و دروازه دوباره نمادی از آزادی و وحدت شهر برلین شد.همچنین این دروازه مکان دیدار هلموت کوهل صدراعظم آلمان غربی و هانس موردو نخست وزیر آلمان شرقی پس از اتحاد آلمان بود.پس از این واقعه هم دروازه به عنوان محل اصلی جشن سالگرد اتحاد دوباره آلمان و فروریختن دیوار برلین در شب ۹نوامبر انتخاب شد و در همین از سال مدم در زیر این دروازه به شادی می پردازند.
به هر حال این مکان یکی از محورهای جذب توریست و ایجاد اشتغال برای برخی و باعث رونق کسب و کار فروشگاه های اطراف گردیده است. برای گردشگرانی که قبل از بیست سال گذشته برای دیدن دروازه، به برلین غربی سفری داشتند و اکنون آزادانه از دروازه عبور کرده و شرق و غرب برلین را سیاحت می کنند خاطران دوران جوانیشان تجدید می شود.
جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان درباره تور اروپا و تور آلمان با ما تماس حاصل فرمائید. همین حالا با ما تماس بگیرید.
سامانه رزرواسیون تریپ پلاس 02141365
دیدگاه ها