خاطرات سفر به جزیره قشم
- تحریریه تریپ پلاس
- 1402/3/18
بر اساس تجربه بهترین زمانی که برای سفر به قشم در نظر گرفتیم شش ماه دوم سال، یعنی فصلهای سرد بود. تابستانهای جزیره قشم خیلی گرم است، و برای آن دسته که به هوای گرم جنوبی عادت ندارند، طاقتفرسا خواهد بود. میانگین دمای قشم در نیم سال دوم سال، در حدود 16 درجه سانتی گراد قرار میگیرد. در هر صورت، اگر در زمستان به این جزیره زیبا سفر میکنید؛ لباس تابستانی هم با خود ببرید. راههای زیادی برای رفتن به قشم وجود دارد برای مثال: هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی. سفر ما با هواپیما بود، که حدود دو ساعت طول کشید.
روز اول در قشم
روز اول همه سفرها، به ویژه آن دسته سفرهایی که با برنامهریزی و اطلاع از مکانهای گردشگری شروع شدند، هیجان خاصی دارند. روز اول سفر ما به جزیره زیبای قشم، نیز بدون شک از شگفتانگیزترین خاطرههایمان از سفر بود. یکی از ویژگیهای جزیره قشم، قیمتهای باورنکردنی و بسیار مناسب آن است، به طوری که هزینه اجاره یک خودرو برای یک هفته باعث حیرت ما شد. بنابراین تصمیم گرفتیم در طول 5روز اقامتمان در قشم، برای رفت و آمد راحتتر، ماشینی کرایه کنیم.
روز اول با دیدن غار خربس شروع شد. به محض رسیدن به جزیره قشم، و باز کردن وسایلمان، اولین مکانی که از آن دیدن کردیم این غار بود. غار خربس، از شگفتیهای به جا مانده از دوره ساسانیان در قشم است. این غار که شامل، حفرههای بزرگ و کوچک میشود، برای فرار بومیان از دشمنان، به عنوان پناهگاه ساخته شده بود. روی دیوارهای غار خربس، کندهکاریهایی وجود دارد، که نشان از علاقه مردمان آن زمان به این اثر زیبا و تاریخی میدهد. هزینه ورودی به غار 5 هزار تومان به ازای هر نفر و تا جاذبه گردشگری بعدی حدود ده کیلومتر فاصله بود. بهترین مکانی است که شما میتوانید با خانواده وقت بگذارید و هم زمان از لذت دیدن تاریخ برخوردار شوید.
دره ستارگان، جاذبه حدافاصل ده کیلومتری غار خریس، که آوازه جهانی دارد. از شگفتیهای این دره، صخرهها و کوههای عجیب و فضایی آن است که در اثر طوفانها و بارانهای شدید و در معرض تغییرات اقلیمی ایجاد شدهاند. مردم قشم باور دارند این دره به دلیل برخورد یک ستاره به وجود آمده است. چون دره ستارگان واقع در حومه شهر است، و فاصله نسبتا زیادی با مرکز شهر دارد؛ ما پیش از غروب آفتاب به دیدن آن رفتیم. قدمت دره ستارگان به دو میلیون سال پیش بر میگردد و در فهرست عجایب هفتگانه قشم نیز قرار دارد. دره ستارگان در چند کیلومتری روستای برکه خلف قرار داد و به عنوان یک میراث فرهنگی در یونسکو ثبت شده است. ورودی این دره هم مانند غار خربس پنج هزار تومان بود.
سومین مکانی که به آن سر زدیم، جزیره ناز بود؛ که بازدید از آن برای عموم آزاد و رایگان است. ناز در یک کیلومتری ساحل قشم قرار گرفته و مساحتی نزدیک به سه هکتار دارد. جزیره ناز دارای دیوارههای سخرهای به ارتفاع 5 الی 10 متر است، که بهترین مکان برای شنیدن صدای دریا خواهند بود. در اطراف ساحل ناز، زنان قشمی صنایع دستی بومی قشم را میفروشند. جزیره ناز هم جزوی از عجایب هفتگانه قشم به شمار میرود.
ساحل طلایی قشم مکانی برای گشت و گذار و تفریحات آبی مانند: بنانا، پاراسل، قایقهای تفریحی و جت اسکی است، که به دلیل تاریکی هوا از آن دیدن نکردیم. این ساحل ورودی به مبلغ بیست هزار تومان دارد، و میتوانید در آلاچیقهای نزدیک آن به استراحت بپردازید و به تماشای بازی کودکان در ساحل مشغول شوید. اطراف ساحل طلایی، رستوران خاله قرار دارد، که انواع سمبوسه و فلافل جنوب را سرو میکند. ما هم برای شام، ساندویج ماهی این رستوران را امتحان کردیم، که مزهای متفاوت و جذاب بود. این تجربه برای علاقهمندان به غذاهای دریایی، فراموش نشدنی خواهد بود.
در آخر روز اول، هم به سمت بازارهای قشم رفتیم. مگر میشود به قشم بیایید و از بازارها و پاساژهای آن دیدن نکنید؟ برای روز اول خیلی فعالیت کردیم. بنابراین تصمیم گرفتیم از سیتیسنترهای 1 و 2 دیدن کنیم و مجتمع مروارید، ستاره و ونوس را برای صبح روز دوم بگذااریم. این مراکز در فاصله نزدیکی از هم قرار گرفتهاند که به راحتی میتوان از آنها دیدن کرد.
روز دوم قشم
روز دوم را بعد از خوردن صبحانه با پاساژ گردی شروع کردیم و پس از گذاشتن خریدها در هتل از پارک کروکودیل قشم دیدن کردیم. این پارک، همانطور که از اسمش پیداست، مکانی برای پرورش و نگهداری تمساح است که در سال 1389 تاسیس شد. در زمان ساخت آن هشت کروکودیل از مالزی به ایران آورده شده و در این پارک نگهداری شدند، در حال حاضر نیز پارک کروکودیل، به متنوعترین و منحصر به فردترین پارکهای گردشگری جهان تبدیل شده است. هزینه ورودی پارک کروکودیل، 10 هزار تومان است و بعد از آن میتوانید از جنگل حرا دیدن کنید. بنابراین همانطور که مشخص است؛ مقصد سوم روز دوم سفرمان، بازدید از جنگل حرا بود. جنگلی انبوه که در آب قرار گرفته است. این نوع گیاهان که در آب شور خلیج فارس رشد میکنند، با دفع نمک آب به رشد خود ادامه میدهند. هزینه ورودی حرا؛ رایگان است، که البته برای قایق سواران هزینه جداگانه و 70 هزار تومان مقرر شده.
روستاهای سهیلی، با خانههای کاهگلی و کوچههایی با حالو هوای جنوبی، که از اقامتگاههای آن صدای موسیقی و پایکوبی مسافران شنیده میشود؛ مقصد چهارم ما بود. غذاهای روستای سهیلی معروف هستند و تجربه جدید از غذای دریایی را به ما دادند. برای نهار به یکی از رستورانهای سنتی روستای سهیلی رفتیم و ماهی صید روز را خوردیم. فاصله جنگل حرا تا این روستا 28 کیلومتر است. تقریبا نیم ساعت با ماشین طول کشید تا به آنجا رسیدیم.
آخرین مقصد روز دوم ما، تنگه چاه کوه در نزدیکی روستای چاه کوه بود. این دره به عمق 100 متر با سنگهای رسوبی و مناظر بینظیرش، از دیگر عجایب هفتگانه قشم هستند. ورودی تنگه چاه کوه، رایگان است، و یکی از بهترین قسمتهای سفر ما به شمار میرود. پس از چاه کوه، به هتل بازگشتیم و برای روز بعد، خود را آماده کردیم .
روز سوم در قشم
پیش از سفر برنامه داشتیم، از جزیره هرمز دیدن کنیم. ابتدا میخواستیم روز اول به هرمز رنگی برویم، ولی به دلیل خستگی و زیاد بودن مکانهای جزیره هرمز، روز سوم را به آن اختصاص دادیم. جزیره رنگی هرمز، با ساحل درخشان، سنگهای رنگی و ماسههای رنگارنگ آن از زیباییهای حیرت انگیز جهان هستند. ما صبح زود راهی اسکله شدیم و صبحانه را در راه خوردیم. به همین دلیل، اندکی گشنه بودیم. با این حال، با یک تاکسی در ابتدا به گردش دور جزیره پرداختیم. در ابتدای ورود به هرمز، توک توکهای رنگی قرار دارند، که راه را به گردشگران نشان میدهند. با کمک اینها میتوانید از دورتادور جزیره دیدن کنید. ساحل سرخ، ساحل لاکپشتها، الهه نمک، دره مجسمهها و دره رنگین کمان همه از جمله دلایلی هستند، که میخواستیم زودتر به این جزیره بیاییم.
بنابراین اولین مقصد روز سوم را در جزیره هرمز شروع کردیم. قلعه پرتغالیها، که قلعهای سرخ رنگ در نزدیکی اسکله است. این قلعه یکی از مهمترین سازههای برجای مانده در سواحل جنوبی از زمان سلطه پرتغالیها به شمار میآید. بقای کلی قلعه حفظ شدهاند و شما میتوانید با پرداخت 5 هزار تومان ورودی از آنها دیدن کنید و کمتر از یک کیلومتر بعد از آنجا به دیدن موزه دکتر نادعلیان بروید. درست همان کاری که ما انجام دادیم!
موزه دکتر نادعلیان، هنر دست زنان و مردان جزیره را به نمایش میگذارد. این موزه نشان دهنده علاقه و احترام موسس آن به فرهنگ و تاریخ جزیره هرمز است. به همین دلیل در آن به معرفی صنایع دستی مردم منطقه پرداختهاند. ورودی این موزه به ازای هر نفر 10 هزار تومان است.
سومین مکانی که به آن سر زدیم دره سکوت و الهه نمک بود، که از موزه دکتر نادعلیان حدود 5 کیلومتر فاصله داشت. دره سکوت، آرامترین قسمت جزیره هرمز است. به باور بومیان، به علت مقدار زیاد نمک در این دره، توانایی جذب نیروهای منفی و خنثی وبازتاب صدا را دارد. الهه نمک در انتهای این دره قرار گرفته و از دیگر جاذبههای گردشگری بینظیر جزیره هرمز است. الهه نمک، سخرهای شکل گرفته از نمک است که بازدیدکنددگان در همان نگاه اول، مجذوب آن میشوند. این صخره ساختاری سست و توخالی دارد . بازدید از آن رایگان است.
دره مجسمهها را به همین ترتیب دیدن کردیم. این دره یک نمایشگاه از آثار هنری طبیعی است با دیوارهای بلند که در گوشه و کنار آن حیوانات سنگی قابل دیدن هستند. برای رسیدن به ابتدای دره باید چند دقبقه را پیادهروی کنید. انتهای دره زیباترین بنبستی بود که به چشم دیده بودیم. پرتگاهی 40 متری با منظره خط ساحل، تماشای غروب خورشید از گوشه جزیره هرمز که خاطرهانگیزترین بخش این سفر شد.
در ادامه به دره رنگین کمان رفتیم که معروفترین قسمت جزیره هرمز است؛ و در جنوب غربی این جزیره قرار گرفته. این دره بیش از 70 طیف رنگی دارد. برای درک زیبایی آن باید حتما در سفرتان به جزیره قشم از جزیره هرمز نیز دیدن کنید. ورودی این دره نیز رایگان بود.
برای اختتامیه روز سوم، به ساحل سرخ هرمز رفتیم که در نزدیکی معدن آهن قرار دارد. به همین دلیل 70 درصد از خاک ساحل از اکسید آهن برخوردار است و به رنگ سرخ درآمده. همچنین از این خاک درادویههای محلی نیز استفاده میکنند. در آخر برای شام به یکی از رستورانهای محلی رفتیم و برای استراحت به هتلمان بازگشتیم.
روز چهارم سفر ما به قشم
روز چهارم روز آخر سفر ما به قشم بود که برای به یادماندنی کردن آن به همراه بچهها به قایق سواری رفتیم. جزیره هنگام از دیدنیترین مکانهای جنوب کشور که در نزدیکی روستای شیب دراز قرار دارد. برای رسیدن به این جزیره باید از اسکله و با قایق گذر میکردیم. شانس تماشای شنای دسته جمعی دلفینها را داشتیم. دریای جزیره هرمز آنقدر زلال و شفاف بود که ماهیان و تمام آبزیان زیر دریا را میتوانستیم ببینیم. هزینه قایقها متفاوت بود و با سوار قایق شدن تور دریایی خواهید داشت. خاک ساحل غربی جزیره هرمز اکلیلی رنگ است و در زمان آفتاب زیبایی خاصی را به نمایش میگذارد. گردشگران کمی از ساحل هنگام دیدن میکنند به همین دلیل این جزیره بسیار بکر مانده است. مردم جزیره به نقطهای که در آن ماهیهای رنگی به صورت دسته جمعی شنا میکنند، آکواریوم میگویند.
تا شب در جزیره هرمز در حال گشت و گذار بودیم و برای شام در رستوران حاج غفور رفتیم. این رستوران در قشم بود بنابراین تقریبا مدت زمان زیادی را منتظر غذا ماندیم. قلیه ماهیهای این رستوران محلی، بسیار لذیذ هستند. انواع غذاهای دریایی جنوبی در این رستوران سرو میشوند. برای خانواده محیطی دلنشین و به یاد ماندنی است.
سفر به قشم
جزیره قشم و جزایر اطراف آن دیدنیهای بسیار زیادی دارند. متاسفانه ما به علت تنگی وقت نتوانستیم، از همه آنها دیدن کنیم. برای مثال بازار درگهان، روستای لافت که با نام روستای بادگیرها در جنوب ایران مشهور است، درخت انجیر معابد قشم، کارگاه لنج سازی گوران، چاههای تلا از دیدنیهای تاریخی و فرهنگی قشم هستند، که ارزش چندین بار دیده شدن را دارند. اگر به جزیره قشم رفتید حتما به آنها سر بزنید.
دیدگاه ها